Kernwaarden

Kernwaarden Aafje Coöperatie

Goede zorg moet voor iedereen beschikbaar zijn, los van de grootte van de portemonnee. Om het stijgend aantal ouderen de komende jaren te kunnen voorzien van goede betaalbare zorg in een kleinschalige vertrouwde omgeving, heeft Aafje Coöperatie De Dienstbode en Zorgvilla Tante Toos in het leven geroepen.

Ondernemerschap

Kleinschaligheid en ondernemerschap zijn inmiddels gekende recepten om de zorg te vernieuwen en te verbeteren. Tegelijkertijd biedt dit ervaren medewerkers uit de zorg de kans om hun droom waar te maken: als zelfstandig zorgondernemer hun eigen visie en overtuiging uitwerken. De zorgondernemers die Aafje Coöperatie zoekt, zijn pioniers die de zorg fundamenteel willen veranderen.

Kleinschalig

Aafje Coöperatie gelooft in kleinschaligheid. Zorgvilla Tante Toos biedt kleinschalige woonvormen aan die zoveel mogelijk lijken op thuis. Bij De Dienstbode kunnen ouderen in hun eigen appartement blijven wonen. Kleinschaligheid is hier net zo belangrijk. Een huiselijke sfeer, korte lijnen, vaste gezichten en persoonlijk contact zijn belangrijke uitgangspunten.

Persoonsgebonden budget

Het persoonsgebonden budget kan een innovatieve rol vervullen en ervoor zorgen dat degene met de zorg en ondersteuningsvraag aan de basis komt te staan van het begrip langer thuis. De kosten van de zorg worden betaald vanuit een pgb. Iedereen die in Zorgvilla Tante Toos komt wonen of gebruik gaat maken van de diensten van De Dienstbode, kan een pgb aanvragen.

Kwaliteit

Kwaliteit is bij Aafje Coöperatie meer dan alleen bureaucratische regels. De mens staat centraal. Maar er is meer. De kwaliteit van de organisatie van Aafje Coöperatie wordt bewaakt door de ISO certificaten. Maar ook de zorg en het welzijn worden getoetst volgende de bestaande regelgeving. Niet in de laatste plaats zijn er bij zowel De Dienstbode als bij Zorgvilla Tante Toos verenigingen die een grote en veelal doorslaggevende stem hebben als het gaat om de beleving van de kwaliteit. Het bestuur van de vereniging is een volwaardig gesprekspartner voor de zorgondernemer.

Meer weten?

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen of hoe we kunnen samenwerken? Neem contact op met Sietske van Duren.