Kom maar, je bent welkom!

Midden in Rotterdam-Ommoord staat Zorgvilla Tante Toos De Paradijsvogel. Ryan Mijnals is de partner van zorgondernemer Annemiek Dekkers. Hij neemt u mee in de verhalen van de zorgvilla: van ondernemerschap, medewerkers tot de verhalen van de bewoners.

Oktober 2021
Na een lang voortraject waarin we een cursus ‘ondernemen in de zorg’ kregen, mochten we dan eindelijk de deuren openen voor de eerste bewoners en familie om ‘Zorgvilla Tante Toos de Paradijsvogel’ te komen bezichtigen. Na periodes van uitstel door pech met onder andere de verbouwing van het pand, stroomden 11 oktober de bezoekers binnen. Als iemand met jarenlange ervaring in de commerciële dienstverlening, was dit een bijzonder ervaring. Want eindelijk mocht ik de mensen ontmoeten die vooral mijn partner Annemiek als zorgondernemer ‘zorg op maat’ gaat leveren.

Nadat de open dag voorbij was, stond ik in onze tuin bij te komen van de dankbaarheid van de familie. Ze waren zo dankbaar dat hun vader of moeder bij ons zorg mocht gaan krijgen. Ik heb zelden of nooit in mijn werkend leven de nederigheid gevoeld die je mag beleven door een ander zorg te geven. Ik denk dat dit ook het moment voor mij was dit ik leerde wat ‘de zorg’ eigenlijk inhoudt of behoort in te houden. Ik heb jarenlang de frustratie meegemaakt van Annemiek over wat ze mist om te geven in het werken in de zorg en nu mag ze dit zelf gaan doen. ‘Zorg op maat’, kleinschalig en met liefdevolle aandacht voor de persoon.

Mei 2023
Nu ruim anderhalf jaar verder is het huis aardig op de rit. En uiteraard komen er aardig wat hick-ups voorbij die je ervaart als startende ondernemer in de zorg. En het cliché van geen dag is hetzelfde is het charmante van Zorgvilla Tante Toos de Paradijsvogel. Ik ben de man van achter de schermen. De contactpersoon van de boekhouder als het gaat om facturatie, salarissen en zo nog meer, maar dan alles behalve de zorg. Dit ligt bij Annemiek en het team. Want dat zijn de echte ware helden ben ik gaan ervaren. Voor mij was en is het lastig om op kantoor bezig te zijn als ik in Tante Toos ben. Maar ik geniet enorm van de momenten dat ik met de bewoners ben. Een praatje, een knuffel, gezegender heb ik het zelden meegemaakt.

Eenvoudig is het niet voor de familie. Ik kan me niet voorstellen wat het voor een kind betekent de gedachten en herinneringen van vader of moeder zo af te zien nemen. Ik ben dankbaar dat ik de bewoners mag zien. Zien zoals ze zijn. Als volwaardig en gelijkwaardig als eenieder. Alleen soms met gedachtes die verdwijnen en soms anders zijn. Maar dat mag. Zo nu en dan komt er wat scherps en puur als kristal uit de hoek. We hebben een nieuw huis, een tweede huis mogen creëren vanuit hoe we zijn. En dat, dat is wat ons betreft een van de allermooiste geschenken die je iemand kunt geven. Een warm en liefdevol huis. Kom maar, je bent welkom. Wie en wat je ook bent, ik zie je!

Deel dit bericht:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email