In beweging

Midden in Rotterdam-Ommoord staat Zorgvilla Tante Toos De Harmonie. Pascal Sanders is verzorgende IG en neemt u mee in in haar belevenissen.

In Zorgvilla Tante Toos de Harmonie vinden we het heel belangrijk dat onze bewoners in beweging blijven. Zo doen bewoners al mee met de yoga en dansen we wat af op gezellige muziek. Toen we op Facebook een winactie voorbij zagen komen dat we een bewegingscoach voor 1 keer per week voor een maand lang konden winnen, hebben we deze massaal gedeeld. Hoe blij waren we toen we bericht kregen dat we dit gewonnen hadden. Op zondag 2 april was het dan zover, Michael Liedgens van Fit aan huis kwam voor het eerst een beweeg les geven. Ook voor hem was het wel een beetje spannend omdat hij normaal 1 op 1 les geeft aan ouderen en hij nu natuurlijk voor een grotere groep kwam te staan. Gelukkig was Michael wel meteen heel enthousiast en ging hij gelijk allerlei spellen bedenken die je in groepsvorm kan doen. Bij de bewoners sloeg het ook aan en zij gingen elke week dat hij kwam maar al te graag naar zijn les. Er werd ring geworpen, gesjoeld, met ballonnen overgegooid, gevist naar bad eendjes en bewogen met de ledematen.

Helaas was de maand zo voorbij gevlogen en vond iedereen het jammer dat het weer voorbij was. Omdat de bewoners het zo ontzettend leuk vonden is onze zorgonderneemster Mariëlle een gesprek met Michael aangegaan en hebben wij nu een contract met hem. Elke zaterdagmiddag komt hij nu langs en krijgen onze bewoners een heerlijk uurtje beweging. Michael vindt het zelfs zo leuk om te doen voor een groep, dat hij met nog twee locaties van Zorgvilla Tante Toos een contract aangaat. Dus zo zie je eigenlijk maar weer wat een winactie op Facebook wel niet teweeg brengt.

Apenheul
Na het lange druilerige weer beloofde het woensdag 19 april een mooie dag te worden. Door dit heugelijke nieuws besloten we spontaan om deze dag met een aantal bewoners naar de Apenheul te gaan. Zo gezegd zo gedaan, om 9.30 uur vertrokken we met 7 bewoners en 6 medewerkers richting Apeldoorn waar we een uurtje later arriveerde. Met de bewoners gezellig rondgelopen in het park. Met de lunch hebben we een lekker broodje kroket gegeten om daarna nog even heerlijk een ijsje te eten. Ondanks dat het toch wat fris was, hebben we van het zonnetje genoten. Rond 14.30 uur gingen we weer richting de villa om de file wat te ontwijken. Helaas hebben we daar toch een stuk van mee gepikt. Bij terugkomst waren de bewoners ontzettend moe maar voldaan.

Deel dit bericht:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email